15 april 2010

Rio Tinto ijzerertsproductie daalt 8% op kwartaalbasis

Het Brits-Australische mijnbouwbedrijf Rio Tinto Ltd. heeft de productie van ijzererts in het eerste kwartaal van 2010 met 8% zien afnemen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009.

Het op twee na grootste mijnbouwbedrijf ter wereld handhaaft wel de verwachting van een productiestijging van ijzererts van 7,8% in 2010.

De productie van ijzererts in het eerste kwartaal bedroeg 43,4 mln metrische ton, een stijging van 39% ten opzichte van de 31,2 mln ton in het eerste kwartaal van 2009. Ten opzichte van de 47,2 mln in het vierde kwartaal van 2009 daalde de productie echter met 8%.

De productiecijfers van Rio Tinto zijn volgens analisten wat lager dan verwacht.

Bestuursvoorzitter Tom Albanese van Rio Tinto stelt dat de meeste activiteiten van het bedrijf weer op capaciteit draaien en dat de mijnbouwer door de verbeterde vooruitzichten wordt aangemoedigd weer te investeren in groeiprojecten.

Ondanks de sterke vraaggroei in China en enige herstel in de OESO-markten blijft Albanese echter voorzichtig over de volatiliteit op de korte termijn. De vooruitzichten voor de lange termijn blijven volgens hem echter zeer sterk.

Bron: www.fd.nl

Geen opmerkingen: